Diferents emplaçaments del Municipi i Govern de León (Mèxic) amb demanda de cobertura tant d’interiors, en edificis administratius i públics, com d’exteriors en places i parcs, en entorns urbans i rurals. 

01 Octubre 2018
Client: Govern de León
Localització: León (Guanajuato-Mèxic)

EL REPTE

El MUNICIPI DE LEÓN (Guanajuato-Mèxic) busca millorar l’actual servei de Wifi Públic, i dotar places, parcs, centres culturals i poblacions amb un servei de connectivitat d’alta qualitat que, a més d’una navegació segura, permetrà i ajudarà al ciutadà a la realització de tràmits en línia, mantenir-se comunicat i informat, etc.

SOLUCIÓ

Dotació d’una Xarxa Wifi, 100% Cloud, 802.11ac, amb màxima seguretat amb l’aplicació de WISP, doble banda, 2 i 5 GHz, Wave 2, amb un avançat sistema de gestió en el núvol, que permet l’àgil administració i monitoratge d’una xarxa remota. Amb informació directa al client sobre múltiples nivells de dades d’usuaris i la seva activitat per a proporcionar una idea dels patrons de trànsit, el comportament i la demografia. Capturant les dades d’aquests usuaris, amb permisos previs i complint la normativa de la propietat intel·lectual d’aquestes dades, a través de la creació de portals captius amb integració a xarxes socials i CRM bàsic, per a la seva posterior anàlisi i aplicació en campanyes de màrqueting.

Aquesta solució ha dotat a la població d’un accés universal a les telecomunicacions, complint així amb els objectius marcats per l’ONU en els seus projectes de desenvolupament sostenible, alhora que s’alinea perfectament amb la política del recentment nomenat president de la Nació Mexicana, el Sr. AMLO, que en la presentació del seu programa de prioritat de Govern, pel que fa a la innovació, en el cinquè punt, nomena l’ampliació de la cobertura Wifi a espais públics, com hospitals, parcs, centres culturals, etc.

Un retorn d’inversió tant social com polític, per a l’usuari final; dotant a l’habitant amb un accés gratuït a internet i al prestador del servei amb la característica de poder afegir nous canals de comunicació directa amb els beneficiaris d’aquest, i els seus possibles votants. I, a més, proporcionant a l’administració pública nous ingressos ampliant la cobertura i les vies per al cobrament de serveis municipals.